Підприємства Івано-Франківщини готові до співпраці з оборонним комплексом країни. Відповідний меморандум про партнерство уклали представники державного концерну «Укроборонпром» та промисловості області. Підписантами документа в рамках виконання державного оборонного замовлення та програм соціально-економічного розвитку виступили генеральний директор концерну Роман Романов та голова ОДА Олег Гончарук.

 

Звертаючись до керівників-промисловців краю, Р. Романов підкреслив, що колись військова техніка створювалася в кооперації з російською промисловістю. Але сьогодні, за його словами, усі технічні компоненти ми повинні виготовляти в державі, силами українців, на підприємствах різних форм власності.


Тому «Укроборонпром» пропонує кожному підприємству роботу, висловлюючи готовність дати 80 відсотків попередньої оплати. На цей час до складу концерну входить понад 100 підприємств оборонно-промислової галузі.


У свою чергу керівник області зауважив, що така домовленість «дасть можливість не чекати на допомогу поза межами країни, а вже тут, на місці, залучити наявні виробничі потужності до роботи з посилення обороноздатності держави. Також це стане добрим прикладом співпраці з місцевими виробниками, підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції, створення нових робочих місць». Аналогічні меморандуми про співпрацю уже підписано з підприємствами Львівської, Тернопільської, Миколаївської, Херсонської, Чернігівської, Хмельницької, Черкаської, Житомирської та Запорізької областей.


Івано-Франківська область.