Прикарпатці дедалі частіше цікавляться альтернативними джерелами енергії. Нині на території області діє 16 міні-електростанцій, що генерують сонячну електроенергію, три гідроелектростанції та одна біогазова установка. Активізуються і сільські громади, які впроваджують енергоефективні мікропроекти на своїх теренах.


Місцеві енергетики усіляко підтримують «зелені» ініціативи прикарпатців та надають консультаційні послуги тим, хто хоче приєднати установки альтернативної енергетики. Як зазначив заступник директора з технічного забезпечення продажу електричної енергії ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Віктор Гораль, споживач може проконсультуватися з нашими фахівцями щодо особливостей підключення до мережі та так званого зеленого тарифу.


За активну підтримку «зелених» ініціатив та допомогу в реалізації енергоощадних мікропроектів на території Прикарпаття товариство було відзначене першими особами краю.


ТИМ ЧАСОМ


У Снятинському районі Прикарпаття за ініціативи голови РДА Романа Маліновського, проводять реконструкцію внутрішньобудинкової системи опалення загальноосвітньої школи №2. Також тут замінять дверні і віконні блоки та модернізують котельне обладнання.


Аналогічні роботи ведуться і в навчальному закладі села Русова, де замінюються вікна та проводиться реконструкція системи опалення. Завдяки таким заходам у шкільних приміщеннях стане не тільки значно тепліше, а й економитимуться кошти на енергоносії.

Івано-Франківська область.