Науковці Івано-Франківського національного медуніверситету розробили мобільний додаток для лікарів. Сучасне комунікативне нововведення для лорів, педіатрів та сімейних лікарів створили фахівці кафедри отоларингології вишу спільно з колегами Медичного інституту Сумського державного університету.

Як пояснив завідувач кафедри Василь Попович, мобільний додаток «LOR-хелпер» є своєрідним медичним довідником, поданим в універсальному форматі. Після обрання будь-якого симптому, який може свідчити про захворювання вуха, горла чи носа, на екрані телефону з’являються додаткові уточнюючі запитання стосовно стану пацієнта (за принципом «так—ні»). На них треба відповісти і внести ці дані в систему.
Після віртуального огляду програма не лише ставить діагноз, а й одразу пропонує лікування. Медик наголошує, що «LOR-хелпер» може стати цінним помічником особливо для початківців, яким ще бракує практичного досвіду.
Поки що мобільний додаток проходить тестування. Але вже з нового року стане доступним для безплатного завантаження з Інтернету.

Івано-Франківська область.