Юні посли миру з Прикарпаття передали естафету угорським одноліткам. В Івано-Франківську стартував міжнародний соціальний проект «Діти за мир у всьому світі». 250 діточок виготовили мапу України, почепивши на неї відповідну кількість жовтих та блакитних паперових голубів (на знімку), і встановили новий рекорд України у номінації «Масові заходи: найбільша карта України, виготовлена дитячими руками заради миру в усьому світі». Розміри рекордної мапи 2 на 1,5 м. 

 

 

Святкове дійство відбулося за ініціативи Надзвичайного і Повноважного Посла Угорщини в Україні Ерне Кешкеня, Почесного консула Угорщини в Івано-Франківську Василя Вишиванюка, президента БО «Фонд «Відродження Прикарпаття» Катерини Бужинської та голови Всеукраїнської спілки «Слава Україні» Андрія Верлатого. 


Усі творці мапи отримали іменні дипломи від представників національного проекту Книга рекордів України та подарунки від Святого Миколая. Також у рамках заходу відбулося погашення тематичної марки, спеціально випущеної державним підприємством «Укрпошта», присвяченої згаданому проекту. Кілька її екземплярів одразу було продано на благодійному аукціоні. Усі зібрані кошти використають для відпочинку маленьких українців.

Адже уже 20 грудня 42 дитини з Івано-Франківщини разом з мапою вирушили на зимові канікули до Угорщини, де презентували її у будинку тамтешнього уряду і передали естафету закордонним друзям. Далі аналогічні мапи виготовлятимуть діти у Румунії, Болгарії, інших країнах Євросоюзу та української діаспори, закликаючи таким способом світову спільноту об’єднатися заради вирішення проблем в Україні та спільними зусиллями досягнути позитивних результатів заради миру на Землі. А 1 червня 2016 року мапи-мандрівниці прибудуть до Києва для, як заплановано, встановлення світового Рекорду Гіннеса в номінації «Найбільша мапа Європи, створена руками дітей заради миру в усьому світі».

Івано-Франківська область.


Фото автора.