Військовослужбовці, звільнені в запас, безплатно здобувають освіту в Івано-Франківському національному університеті нафти і газу. Днями у ВНЗ відбулося вручення дипломів-сертифікатів першій групі слухачів за спеціальністю «Енергетичний менеджмент». Навчання започатковано в рамках спільного проекту соціальної адаптації «Україна—Норвегія».


Програма професійної перепідготовки військових, до якої залучено 17 вищих навчальних закладів країни, діє в Україні вже 12 років. Місцевий університет став її учасником у 2014 році. Тримісячні курси передбачали не тільки навчання, а й своєрідну психологічну реабілітацію. Найкращі наукові та викладацькі кадри університету передавали специфічним студентам ґрунтовні знання та практичні навички з правової адаптації та можливостей працевлаштування.


Згідно з умовами проекту, безплатну освіту можуть здобути не тільки офіцери, а й їхні дружини та діти, для яких передбачено спеціальні квоти. Прийом заявок кандидатів на участь відбувається через представників громадських організацій.

Івано-Франківська область.

 

Довідково


Проект перекваліфікації українських військових діє під егідою Міжнародного фонду соціальної адаптації та Міністерства соціальної політики України. Фінансується урядом Норвегії.