Проблема наших чиновників, як я бачу, полягає в тому, що вони не квапляться брати на себе відповідальність. Хоча за посадою і за повноваженнями у них таких можливостей більш ніж достатньо. Коріння, очевидно, йде ще із Київської Русі, коли наші князі кликали варягів керувати.


Ось і нині на багатьох відповідальних посадах на зміну «старшому брату» прийшло засилля іноземців. І це породжує в українців почуття нікчемності чи то меншовартості у своїй країні.


Українські чиновники стають менш рішучими і намагаються ні за що не відповідати. Узяти хоча б за приклад публікацію власного кореспондента у Херсонській області Сергія Яновського у «Голосі України» за 13 листопада 2015 року «Медичний майдан» тривав недовго».


У ній ідеться про те, що медики з Таврійська дійшли до відчаю, їм уже нема за що жити, бо не бачили зарплати півроку! І лише коли люди в білих халатах вийшли на голодовку, про їхню проблему почув чиновник департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА Віктор Короленко. На знімку (на газетній шпальті) він стоїть і тицяє пальцем у папери...


Я переконаний, що сам Віктор Миколайовича свої гроші отримує вчасно, і, мабуть, досить солідні, а про сумну долю медиків нібито й не чув. І таке ставлення чиновників до людей праці чи не по всій Україні...

Малютянка 
Київської області.


Мал. Миколи КАПУСТИ.