Працівники апарату Верховної Ради ознайомилися в Європейському парламенті з кращими практиками комунікацій та кадрового забезпечення.


На виконання Меморандуму про взаєморозуміння між Верховною Радою України та Європейським парламентом про спільні рамки парламентської підтримки та підвищення інституційної спроможності співробітники апарату Верховної Ради України 12-14 січня 2016 року відвідали Брюссель. Там вони ознайомилися з сучасними практиками, які використовуються в Європейському парламенті в напрямках комунікацій та кадрового забезпечення.


Комунікаційний блок програми передбачав ознайомлення зі структурою Департаменту комунікацій Європарламенту, розподілом функцій, вивчення напрямків і особливостей роботи, вивчення успішних практик комунікацій із різними цільовими аудиторіями за допомогою різних засобів і платформ. Зокрема, представники українського парламенту могли ознайомитися з особливостями роботи аудіовізуального, моніторингового, пресового підрозділів, підрозділу по роботі у соцмережах, а також сервісу, що забезпечує організацію візитів до Європарламенту відвідувачів із країн-членів Європейського Союзу.


У рамках «кадрового блоку програми» учасники ознайомилися зі структурою Європейського парламенту, категоріями та функціональними групами працівників, принципами відбору, набору та оцінки посадових осіб і парламентських помічників та іншими питаннями управління кадрами.


Візит відбувся за рекомендацією «Місії з оцінки потреб» екс-президента Європарламенту Пета Кокса, яка завершує підготовку звіту і дорожньої карти реформи Верховної Ради.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.