Народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка (Радикальна партія), розповідаючи під час учорашньої прес-конференції про подробиці замаху на нього, висловив думку, що сьогодні є всі підстави для перекваліфікації кримінального провадження з хуліганства на замах на життя державного або громадського діяча.


Нагадаємо, ввечері 14 січня на автомобіль, у якому їхав Сергій Рибалка, було скоєно напад — у лобове скло та скло пасажира кинули дві металеві гирі. За словами народного депутата, просто пощастило, що гиря, якою цілили в нього, потрапила у металеву стійку автомобіля, бо якби удар прийшовся трохи нижче, то вона попала б прямо в голову.


Тож, за словами С. Рибалки, йому незрозуміло, чому події, які відбулися 14 січня, коли тільки випадок допоміг йому уникнути каліцтва, кваліфікуються правоохоронними органами як хуліганство. «На мою думку, треба перекваліфікувати цю кримінальну справу», — сказав він та повідомив, що вже звернувся із відповідним депутатським запитом до керівника Національної поліції України Хатії Деканоїдзе.


На думку парламентарія, за цим інцидентом може стояти його колишній тесть, з яким у нього впродовж останніх років триває конфлікт, пов’язаний із сімейними стосунками. «Я чітко розумію, що загроза моєму життю існує, і остання подія — це такий дзвіночок: будь обережний, не поводься так, як поводишся, відмовся від дочки, забудь про гроші», — сказав С. Рибалка.