Працівники корпорації «Метінвест» увійшли до складу виконавчих органів Маріупольської міської ради та комунальних підприємств. Це підтверджує те, що владу в місті контролює Рінат Ахметов.


Про це під час прес-конференції заявила голова ГО «Маріупольська дружина» Вікторія Прідущенко.


Представник ГО «Маріупольська дружина» Ярослав Кравченко зазначив, що патріоти неодноразово передавали до правоохоронних органів та особисто начальнику ГУМВС України у Донецькій області генерал-майору міліції В’ячеславу Аброськіну оперативні дані про розташування та пересування по Маріуполю та за його межами сепаратистів, контрабанди, зброї, контрафактної продукції.


Зокрема, він розповів про спробу затримання бензовозу із контрабандним паливом влітку минулого року. Згодом з’ясувалося, що це приховували.


Також, за його словами, патріоти намагалися припинити діяльність нелегального продажу кондрабандної та контрафактної алкогольної і тютюнової продукції. Проте правоохоронці, володіючи інформацією, жодним чином на неї не реагували.


Крім того, Ярослав Кравченко звинуватив працівників міліції і особисто генерал-майора В’ячеслава Аброськіна у зриві виборчого процесу в Маріуполі. До місцевого управління МВС було подано 177 заяв про здійснення кримінальних правопорушень, але жодна не розслідувана, а більшість з них працівники міліції взагалі відмовлялися реєструвати.