Рада коаліції Верховної Ради України під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради Андрія Парубія розглянула на своєму засіданні низку питань щодо порядку денного наступного пленарного тижня. Серед них, як і планувалося, є і постанова щодо виборів міського голови Кривого Рогу. Реєстрація цієї постанови, якою вимагалось скасувати результати голосування за відповідний закон, унеможливила його підписання Головою Верховної Ради. Згідно із процедурою, цей документ спочатку має бути поставлений на голосування в залі парламенту.


Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради Павло Пинзеник зазначив, що перед винесенням проекту постанови до сесійної зали її має розглянути Комітет з питань Регламенту. Цього вимагає процедура, зауважив він. Якщо документ за авторством Михайла Папієва буде відхилено сесією, це відкриє шлях Голові Верховної Ради для підписання відповідного закону і передачі його на підпис Президентові України.


«Ми, зі свого боку, розуміючи в регламентному комітеті, що ситуація є нагальною, розглянемо постанову у вівторок зранку перед засіданням парламенту», — сказав він. П. Пинзеник також прогнозує, що вона не буде підтримана, відповідно, закон про вибори міського голови Кривого Рогу буде підписано Головою Верховної Ради і передано Президентові України.


Після засідання Ради коаліції її учасники поінформували мешканців Кривого Рогу, які перебувають у Верховній Раді, про ситуацію навколо закону про вибори міського голови та вкотре наголосили: підписання закону без голосування постанови є нелегітимним і не вирішить проблеми. Навпаки, може призвести до ускладнення ситуації.


Прес-служба апарату Верховної Ради України.