На харчування дітей у Запоріжжі заплановано 124 мільйони гривень. Таку суму оприлюднено під час засідання постійної депутатської комісії з питань освіти, науки, культури, спорту, молоді і туризму міськради. Вартість харчування одного школяра 1—4 класів різниться. Зокрема, «гарячий сніданок» коштує 12,6 гривні, а для більшості пільгових категорій — 15,79 гривні (останні разом зі всіма дітьми отримують «гарячий сніданок», а потім їх ще запрошують з’їсти першу страву). Є кілька категорій дітей, вартість харчування яких становить 54 гривні.


А щоб дітей не годували за принципом «каша з кашею», зауважив заступник міського голови Анатолій Пустоваров, то за допомогою технологів, фахівців СЕС було підготовлено меню, в якому чітко вказано, скільки і які продукти мають бути запропоновані фірмами-постачальниками. Таких двотижневих меню буде кілька — відповідно до сезону. У разі порушень, у тому числі і в плані якості продуктів, фірма-постачальник (і це спеціально прописано в умовах проведення торгів) має провести заміну асортименту протягом двох годин. Та ще й сплатити штраф від 500 до 1000 гривень.


Стосовно зауваження, хто ж ризикне працювати в таких умовах, А. Пустоваров висловив впевненість, що охочі обов’язково будуть. Адже згадана вище сума виділених на харчування грошей змусить багатьох за них поборотися...


Запоріжжя.