Президент Петро Порошенко найближчим часом очікує від Верховної Ради ухвалення в першому читанні змін до Конституції в частині судової реформи та законів, необхідних для запровадження Європейським Союзом безвізового режиму.


«Ніхто далі не збирається миритися з ситуацією, яку ми маємо в судовій системі. Ніхто не дозволить далі мати судову недоторканність та демонструвати абсолютно безвідповідальну поведінку при прийнятті судових рішень», — наголосив глава держави в інтерв’ю українським телеканалам та повідомив, що зараз готується указ про звільнення ще 28 суддів, які ухвалювали незаконні судові рішення під час Революції Гідності.


Коментуючи ситуацію в парламентській коаліції, П. Порошенко підкреслив, що можливе внесення змін до Коаліційної угоди чи оновлення складу уряду — це завдання депутатських фракцій. «Не збираюся в це втручатися. Це є компетенцією парламентської коаліції», — сказав він та підкреслив, що спроба розхитати коаліцію є надзвичайно безвідповідальною поведінкою. Також П. Порошенко висловився проти можливих дострокових парламентських виборів. На його думку, більшість українців їх не підтримують, оскільки за останні півтора року в Україні вже тричі проводились вибори. «У парламенту величезна кількість роботи. Чим відрізняється реальна парламентська робота та вибори? Вибори — це обіцянки, парламентська робота — їхнє виконання. Комусь дуже подобається обіцяти, а як тільки з них питаєш — то давайте знову підемо на вибори. Давайте виконувати! На сьогодні моя позиція, і мені приємно, що більшість українців це підтримує: друзі, до роботи», — підкреслив Президент.