Політрада партії «Об’єднання «Самопоміч» вирішила відкликати свого міністра та пропонує обрати новий Кабінет Міністрів. «Ми, як і більшість громадян України, незадоволені діяльністю українського уряду і не маємо наміру своєю присутністю в такому уряді легітимізувати його подальше існування», — йдеться у заяві, розміщеній на офіційному сайті «Самопомочі». Наголосивши, що «сьогодні Кабінет Міністрів є одним із джерел багатомільярдної корупції» та що «ухвалений клептократичний бюджет на 2016 рік має всі ознаки того, що наступний рік стане черговим роком масштабного розкрадання державних коштів», політрада партії «Об’єднання «Самопоміч» вирішила відкликати свого міністра (міністра аграрної політики та продовольства Олексія Павленка. ГУ.) з уряду Арсенія Яценюка.


Водночас «Самопоміч» пропонує іншим партіям, які сформували парламентську коаліцію, створити нову Коаліційну угоду та ефективний уряд після чесного та публічного встановлення причин невдач нинішнього об’єднання. «Нові правила спільних дій і нова урядова команда мають забезпечити насамперед звільнення економіки від надмірного регулювання та знищити масштабну корупцію», — йдеться в заяві.


Тим часом


Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, реагуючи у Фейсбуці на заяву «Самопомочі», зазначив, що займався і займатиметься єдиною політикою — аграрною. «За час моєї роботи в уряді на чолі міністерства ми провели успішні реформи. Їх визнали усі: бізнес, громадськість, експерти, європейська та міжнародна спільнота. За всіма рейтингами Мінагрополітики — лідер з реалізації реформ. «Трансперенсі інтернешнл» визнало аграрну галузь одною із небагатьох, де зменшено корупційні ризики», — зазначив він та додав, що вражений заявою політради «Самопоміч».


Вл. інф.