Ідея фракцій коаліції щодо оновлення Коаліційної угоди і уряду абсолютно природна. Про це під час брифінгу заявив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман. «Можливо, було б проаналізувати наскільки угода виконана, а потім оновити її і під ці завдання змінити склад уряду. Тому треба обговорювати і приймати відповідні рішення. Я, як Голова Верховної Ради, можу посприяти зборам коаліції технічно, організаційно або так, як це буде потрібно», — наголосив керівник парламенту.

Крім того, Володимир Гройсман вважає, що питання змін особливого статусу не потрібно виносити на всеукраїнський референдум, оскільки зміни до Конституції в частині децентралізації не передбачають подібних положень.

«Ставлюся до конституційного референдуму як до ідеї. Я її почув з вуст Прем’єр-міністра по телебаченню. Вважаю, що такий механізм, як референдум, може використовуватися. Але все те, що стосується, наприклад, питання статусу Донбасу, не треба ставити на референдум. Україна унітарна країна, жодних спеціальних статусів не передбачено Конституцією. Тому порушувати це питання не має потреби. Все інше — це ідея, яка може бути обговорена», — зазначив він.

Можливо, за його словами, потрібно провести соціологічне дослідження для того, щоб визначити, як люди ставляться до цього питання.

Щодо рішення КСУ стосовно подання народних депутатів, які просять розтлумачити слова «наступна чергова сесія», Володимир Гройсман сказав: «У мене немає даних, коли може бути розглянуто це подання і прийняте відповідне рішення Конституційним Судом».