У Кривому Розі біля пам’ятника Козаку Рогу в неділю відбулося народне віче. Приводом для мітингу стало підписання Президентом закону про позачергові вибори міського голови. Городян на захід запрошував народний депутат Семен Семенченко через свою сторінку в соціальній мережі «Фейсбук».

 

Незважаючи на «полум’яність» заклику, городяни відгукнулися дуже в’яло. Підтримати депутата прийшло всього декілька десятків осіб. На мітингу був присутній і головний опонент чинного міського голови — депутат міськради Юрій Милобог. Ініціатори зустрічі повідомили всіх присутніх, що, згідно з підписаним законом, чинний очільник міста Юрій Вілкул має негайно скласти свої повноваження.


Водночас депутати міської ради ухвалили поправки до бюджету міста на 2016 рік, у яких передбачили одноразову матеріальну допомогу малозабезпеченим городянам. Так, з першого лютого виплату в розмірі 500 гривень одержать понад 100 тисяч родин. До розряду «щасливчиків» потрапили: непрацюючі пенсіонери; малозабезпечені; одинокі матері; інваліди; чорнобильці; ветерани війни; діти війни; багатодітні родини; родини, що виховують дітей-інвалідів і дітей-сиріт; студенти денних форм навчання; лікарі; учителі й інші працівники бюджетної сфери.


Крім того, на підвищення зарплат медикам буде виділено більш як 90 мільйонів гривень.


Також — «... за рахунок міського бюджету зберігається харчування всіх школярів 1-4 класів, збільшується фінансування на харчування малят у дитсадках — тепер місто оплачуватиме 70% від його вартості, що дасть змогу батькам платити вдвічі менше та заощаджувати понад 100 гривень на місяць», — зазначено в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті виконкому.


Ці поправки до бюджету були прийняті в рамках «особливої соціальної програми» діючого міського голови Юрія Вілкула.

Дніпропетровськ.