Президія Рівненської обласної ради звернулася до Верховної Ради України щодо відхилення змін до Конституції України про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей. Зокрема, у листі йдеться, що російські окупанти, які здійснили анексію Криму і розпочали війну на Донбасі, воліють легалізувати свої загарбницькі дії і змусити міжнародну спільноту визнати псевдодержави — так звані ЛНР та ДНР, які сьогодні повністю контролює Москва, про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.


Чернігівська обласна рада більшістю голосів також висловилася проти внесення змін до Конституції в частині особливого статусу Донбасу. За відповідне рішення проголосувало 40 депутатів із 51 зареєстрованого в залі, один із депутатів голосував проти, ще семеро утрималися, інші не голосували. Ініціатор звернення — депутат від Радикальної партії Дмитро Блауш наголосив, що пропозиції про особливий статус окупованих районів Донбасу не є бажанням українського народу, а нав’язані ззовні. А відтак ми не можемо їх прийняти, якщо ми самостійна держава, повідомляє наш власний кореспондент Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

***

 

Депутати Черкаської міської ради закликали Верховну Раду не схвалювати зміни до Конституції, які передбачають особливий порядок місцевого самоврядування на окремих територіях Луганської та Донецької областей.


За цей документ, озвучений депутатом від фракції Радикальної партії Олега Ляшка, проголосувала більшість міськради та голова Черкас Анатолій Бондаренко.


«Сьогодні на вас дивиться вся країна, — йдеться у зверненні черкащан до своїх колег із Верховної Ради. — І лише від вас самих залежить, ким ви увійдете в українську історію — захисниками Соборності чи тими, хто розділить відповідальність за знищення України як єдиної держави. Путінські зміни до Конституції — це плювок на могили тих, хто віддав життя за волю України під час війни із москалями на Донбасі».

Черкаська область.