«Макроекономічна стабільність у країні безпосередньо пов’язана з політичною стабільністю. Це відповідальність як уряду, як центрального банку, так і членів парламенту, щоб продовжувати шлях реформ», — наголосив під час засідання Ради фінансової стабільності прем’єр Арсеній Яценюк.


Назвавши серед основних цілей на 2016 рік низький рівень інфляції. «Це досягається як засобами і методами, які є в руках уряду, так і монетарною політикою центрального банку країни. Ціни повинні бути в прогнозованих параметрах на 2016 рік», — підкреслив він та додав, що це також пов’язано з валютно-курсовою стабільністю.


Кабінет Міністрів також очікує від парламенту підтримки урядового законопроекту про добровільну реструктуризацію валютних кредитів, а також низки законопроектів, які сприятимуть додатковій фінансовій стабільності в банківському секторі. «Ці завдання потрібно виконати, і саме для цього необхідна єдність уряду, Національного банку, Президента та членів парламенту, які всі разом усвідомлюють свою відповідальність перед країною, громадянами, перед тим, щоб Україна мала впевнене бачення завтра», — наголосив А. Яценюк.


Ще одним завданням прем’єр назвав остаточне схвалення законопроекту про забезпечення прозорої приватизації. Зазначивши, що минулого тижня після кількох десятків спроб цей законопроект нарешті було ухвалено в першому читанні, прем’єр висловив переконання, що цього року таки вдасться провести приватизацію на зразок продажу десять років тому «Криворіжсталі». «Сподіваюся, що першим об’єктом такої приватизації буде Одеський припортовий завод. Ця приватизація повинна стати взірцевою в частині залучення справжнього інвестора і отримання максимальної ціни від об’єкта», — сказав глава уряду та наголосив, що з одного боку — це дасть сотні мільйонів доларів для українського бюджету, а з другого — це інвестиції, нові робочі місця та нові стандарти управління компанією.