Одеський ринок «7 кілометр» намагаються захопити невідомі особи. Про це під час брифінгу повідомив народний депутат Василь Гуляєв (група «Партія «Відродження»). Він розповів, що працівники ринку звернулися до парламентаріїв з проханням донести відповідну інформацію до правоохоронних органів.


Позафракційна Ірина Суслова наголосила: «Ми звертаємося до глави держави, щоб він своїм указом створив постійно діючий антирейдерський орган, а також громадську раду при Президентові з питань боротьби із рейдерством. Переконана, що в парламенті ми знайдемо підтримку і створимо аналогічний орган. Із цим явищем маємо боротися більш системно».


У свою чергу, народний обранець Антон Кіссе (група «Партія «Відродження») запропонував внести зміни в законодавство щодо запобігання рейдерським захопленням підприємств. До таких пропозицій, за його словами, вже приєдналися деякі громадські організації, ініціативні люди. «Вірю, якщо предметно, послідовно займатимемося цими питаннями, ми наведемо порядок у нашій державі», — сказав Антон Кіссе.


Водночас народний депутат від фракції «Народний фронт» Євген Дейдей розповів, що група парламентаріїв прийняла рішення створити Тимчасову слідчу комісію з питань рейдерських захоплень.