ООН виділить із Центрального фонду реагування на надзвичайні ситуації 8 мільйонів доларів США на надання допомоги жителям Північної Кореї, де 2,2 мільйона людей зазнають гострої нестачі продовольства, повідомляє Центр новин ООН.


«Гуманітарні потреби необхідно відокремлювати від політичних питань для того, щоб допомогти найуразливішим категоріям населення», — заявила представник ООН у КНДР Тапана Мішра. КНДР — одна з дев’яти країн, які отримають кошти в результаті рішення генерального секретаря ООН Пан Гі Муна виділити 100 млн. доларів США на подолання «забутих» криз. Кошти для Північної Кореї підуть на фінансування програм з надання допомоги жінкам і дітям, які страждають від виснаження і зіштовхнулися із загрозою голоду.


На думку експертів, брак продовольства є головною причиною материнської і дитячої смертності в КНДР. Майже 27,9 відсотка дітей у цій країні не одержують повноцінного харчування. Понад чотири відсотки малюків віком до п’яти років перебувають на межі повного виснаження. Загалом у КНДР недоїдає 70 відсотків населення країни.


Нинішня важка ситуація із продовольством у країні ускладнюється наслідками посухи 2015 року, що призвела до втрат урожаю.