Питання удосконалення законодавства на виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом безвізового режиму для України обговорювали під час засідання відповідної робочої групи під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради Андрія Парубія (на знімку праворуч).


Зокрема, А. Парубій нагадав, що у грудні ЄС дав позитивний звіт стосовно отримання безвізового режиму, але висловив застереження у питанні боротьби з корупцією. Відповідні законопроекти, за його словами, вже опрацьовані в Кабміні, передані в адміністрацію Президента, і глава держави вніс їх як невідкладні, на розгляд Верховної Ради.


«Дуже важливо, щоб парламент ухвалив у цілому подані Президентом законопроекти про вдосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації, щодо забезпечення прозорості організації діяльності спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щодо вдосконалення засад діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Це є наше домашнє завдання», — наголосила голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко.


Вона повідомила, що комітет з питань євроінтеграції вже розглянув подані Президентом законопроекти і рекомендує профільному комітету подати їх до сесійної зали для голосування в цілому.
Також, за її словами, є дуже важливим прийняття у другому читанні законопроектів щодо міграційної політики, протидії дискримінації та відновлення електронного декларування.

 


На знімку (на передньому плані): голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко.


Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.