У нашій газеті вже йшлося про те, що ще в грудні голова Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук ініціював створення робочої групи з вивчення ситуації, що склалася в комунальному закладі облради «Дубенський будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів» («Голос України», надрукований 5.12.2015 (№ 230). До цього спонукало те, що громадські активісти та працівники інтернату звинуватили директора цього закладу у використанні праці підопічних і збагаченні за рахунок бюджетних коштів.

 

Як повідомила «Голосу України» прес-служба облради, голова Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук підписав розпорядження про звільнення директора комунального закладу «Дубенський будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів» Юрія Горбачука. Причина звільнення — виявлені численні порушення в роботі закладу та його керівника.


«У будинку-інтернаті після скарг на його керівника два місяці працювала спеціальна комісія у складі депутатів обласної ради та активістів. Вона встановила, що Юрій Горбачук неефективно використовував майно закладу, неналежно організовував роботу будинку-інтернату, не виконував рішення обласної ради, а в самому закладі порушувалися права підопічних.


Крім того, встановлено факти, що списані будівлі та комбайн СК-5 «Нива», що обліковувались на балансі будинку-інтернату, не були розібрані й оприбутковані, як того вимагало рішення обласної ради, натомість використовуються впродовж багатьох років у приватному господарстві родичів директора інтернату. Також з’ясувалося, що Юрій Горбачук використовував у власних цілях на будівництві недієздатних і підопічних неврологічного відділення. Паралельна перевірка обласної фінінспекції встановила порушення фінансової дисципліни, зокрема, щодо реалізації матеріальних цінностей, списання майна, надання окремим жителям м. Дубно послуг з водопостачання за відсутності дозвільних документів на здійснення вказаних видів діяльності тощо», — йдеться у відповіді редакції.


За словами голови комісії, першого заступника голови Рівненської обласної ради Миколи Драганчука, Дубенською міжрайонною прокуратурою нині здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні по можливих фактах зловживань службовим становищем посадовими особами КЗ «Дубенський будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів». Зокрема, як повідомив Микола Драганчук, щодо розпорядження матеріально-технічними цінностями та відчуження земельних ділянок. Зважаючи на виявлені порушення, голова обласної ради Володимир Ковальчук підписав розпорядження про дострокове припинення контракту з Юрієм Горбачуком та звільнення його з посади директора. Т. в. о. директора Дубенського будинку-інтернату призначено Володимира Повха.

Рівне.