За десять років потерпілі від афери «Еліта-Центр» отримали 235 квартирще понад 1500 осіб чекають своєї черги. Про це заявила на прес-конференції в Києві уповноважений представник потерпілих інвесторів Галина Латиніна. «Потерпілих в афері «Еліта-Центр» - 1769 сімей. Люди залишилися практично без даху над головою. Якщо по сто квартир щороку отримуватимуть, то ця ситуація триватиме 15 років».

 

Потерпілі звернулися до Президента України Петра ПОРОШЕНКАміністра внутрішніх справ Арсена АВАКОВАКиївського міського голови Віталія КЛИЧКА з проханням втрутитися в ситуацію, яка склалася навколо будівельного майданчика по вулиці Здоблунівській. Зазначену ділянку виділила в 2014 році Київська міська державна адміністрація під спорудження житлових будинків, де 100 квартир мали бути виділені жертвам афери «Еліта-Центру». Але днями група невідомих чоловіків у масках і балаклавах зруйнувала паркан будмайданчика. Роботи призупинено.

 

«На сьогодні всі роботи безпідставно блокуються так званими «активістами», які нібито проживають поруч із виділеним для будівництва майданчиком. До протесту вони залучили молодиків… які з битами й ножами 17 березня 2016 року прибули на зазначений об’єкт. Вони вели себе зухвало, нецензурно лаялись, погрожували життям, штовхали жінок та блокували заїзд автомобілів. На наші неодноразові виклики приїжджали поліцейські патрулі, але вони не змогли чи, як нам здалося, - не захотіли забезпечити належний порядок», - йдеться у колективному зверненні. Автори документа зажадали «негайної та жорсткої реакції з боку влади на безчинства агресивних молодиків».

 

Присутній на прес-конференції Євген Городіловзаступник директора комунального підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ», яке споруджує житло на зазначеній ділянці, зазначив, що підприємство має всі необхідні документи. «Ми в абсолютно прозорий спосіб брали участь у конкурсі, і наші пропозиції виявилися кращими. Ми отримали право побудувати, але за умов, що віддамо певну кількість квартир потерпілим від «Еліта-Центру», а також оплатимо місту ще певну кількість платежів. Сьогодні ми зазнали певних витрат на проведення пошукових робіт, експертиз, розробку проектної документації тощо. Тому зацікавлені у продовженні цього будівництва, але в законний спосіб».

 

У відділі комунікації Головного управління Національної поліції у місті Києві повідомили, що поліція проводить перевірку за фактом конфліктної ситуації на будівельному майданчику. «До чергової частини Дарницького управління поліції надійшло повідомлення про бійку поблизу будівельного майданчика на вулиці Здолбунівській. На місце події прибула слідчо-оперативна група. Подія зареєстрована в Журналі єдиного обліку Дарницького УП. Працівники поліції встановлюють обставини та учасників конфлікту. Після проведення дослідчої перевірки правоохоронці нададуть правову оцінку події», - йдеться в повідомленні поліції.

 

Ліна КУЩ.

 

Голос України