Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі зібрав в одному залі фермерів, керівників кооперативів і заводів молочного сектору, а також голів районних адміністрацій Одеської області. На зустрічі обговорювали питання виведення молочної галузі регіону з кризи.
Очільники районів відзначили, що між фермером і виробником утворився цілий ланцюжок посередників, через яких ціна сировини збільшується в рази. Приміром, на сьогодні вартість літра молока у фермерів становить у середньому 3,5 гривні, тоді як заводу його продають уже за 6—7 гривень.
Виробники поділилися своїми думками з чиновниками. Голова правління ЗАТ «Тарутинський сирзавод» Андрій Пересунько розповів, що виробництво молочних продуктів стає нерентабельним, тому що сировина дорожчає, а збільшувати ціну не можна через низьку купівельну спроможність населення. «Собівартість сиру сьогодні коливається від 90 до 100 гривень за кілограм. А оптова відпускна ціна 80 грн. за кг. У супермаркетах він коштує 120. Нам не дає змогу дорожче продавати готову продукцію купівельна спроможність. Тому що населення зубожіло», — зазначив він.
Міхеїл Саакашвілі вважає, що виходом може бути створення фермерських кооперативів, які співпрацюватимуть безпосередньо з виробником, що сприятиме зниженню кінцевої ціни продукту. Уже створено робочу групу з голів райдержадміністрацій і підприємців для вивчення питання кризи в молочній галузі області й пошуку шляхів виходу. 
Другий бік проблеми — занадто низька ціна за літр молока, яку отримують селяни. Сьогодні це 3,5 грн. чи навіть 3,2 грн. Мало, якщо згадати, скільки коштує літр молока в магазині! Така невідповідність через велику кількість посередників, ліквідація яких створить компроміс — відбудуться підвищення плати селянам і зниження закупівельних цін для заводів-виробників.

Одеська область.