Івано-Франківщина залучатиме досвід Німеччини під час формування добровільних пожежних дружин. У рамках реалізації однойменного проекту міжнародної технічної допомоги у місцевих громадах на Прикарпаття завітала делегація на чолі з керівником Фонду Ганса Зайделя в Україні Даніелем ЗАЙБЕРЛІНГОМ (на знімку). Під час перемовин із керівництвом області іноземні гості поділилися досвідом створення громадських пожежних дружин на території Федеративної Республіки Німеччини.

 

Фото Миколи МАЦЮКА.

 

На переконання пана Зайберлінга, будь-яка політична трансформація мусить розпочинатися у малих громадах. Тому саме вони мають брати на себе відповідальність за власне існування та розвиток. Та додав, що народні рятувальні команди є вагомою підтримкою державним установам у забезпеченні пожежної безпеки.

 

Функціонування таких формувань є демонстрацією співпраці між органами влади та громадою, що, своєю чергою, і є імпульсом для розвитку демократичного громадянського суспільства.

 

На завершення зустрічі присутні підписали протокол намірів про співробітництво. Також іноземні колеги провели дводенний тематичний семінар для сільських та селищних голів. Спікери поділилися знаннями щодо теоретичних та практичних аспектів організації пожежної справи та участі у ній громадськості. Як приклад називалась діяльність команд вогнеборців, створених у громадах Баварії. До слова, в області функціонує понад 200 добровільних пожежних команд. Німецькі експерти переконані, що їх має бути значно більше.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України