В Івано-Франківську звільнили лікаря, який відмовився надати допомогу постраждалому. Завідувач консультативної поліклініки обласної дитячої клінічної лікарні Богдан МАРУСИК втратив посаду через те, що не захотів вийти до чоловіка, який з розбитою головою лежав біля медичного закладу. До лікаря безпосередньо звернулися журналісти, які опинилися на місці події. Проте той виставив їх з кабінету зі словами: "Хай помирає, а що я зроблю?". Телевізійники відео спілкування із завідувачем виклали в соцмережі, і воно набуло величезного резонансу.

 

Через кричущий інцидент у лікарні того самого дня провели службове розслідування і винесли догану Марусику. Обурені поведінкою медика і в департаменті охорони здоров'я ОДА. За словами директора департаменту Мирона МАТЕЙКА, скандальний лікар однією доганою не відкараскався, на зборах трудового колективу його вирішили звільнити. Матейко вважає його дії неприпустимими і такими, що не поєднуються з фахом медика. Адже лікар у тій ситуації мав би поцікавитися станом постраждалого й організувати надання йому першої медичної допомоги.

 

До речі, зовсім інакше вчинили колеги Марусика - хірург Орест БОРИС та невролог Ірина ЛІСКЕВИЧ, які вибігли на вулицю і надали першу допомогу чоловікові до приїзду "швидкої".

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України