Відкриття європейських ринків для нашої аграрної продукції дає новий поштовх розвитку органічного землеробства. 


На Херсонщині вже працює тринадцять сертифікованих фірм та фермерських господарств, які спеціалізуються саме на впровадженні екотехнологій. Причому не тільки для вирощування зерна й овочів, а й у тваринництві — адже просторих лук для відгодівлі корів та овець у регіоні вистачає.


Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Андрій Недєлько каже: як правило, місцеві виробники тісно співпрацюють із німецькими, голландськими й турецькими компаніями, що діляться новітніми агротехнологіями і допомагають налагодити збут не забрудненого «хімією» м’яса й збіжжя. Це доволі непросто, і частина місцевих фірм невдовзі закривається, не подолавши труднощів становлення. Але незабаром на ринку з’являються нові гравці, намагаючись заповнити перспективну нішу.


Херсонська область.