Праймеріз Республіканської партії у штаті Індіана завершився перемогою мільярдера Дональда Трампа. Як повідомляє DW, на попередніх виборах 3 травня Трамп здобув 53,3 відсотка голосів, а його найближчий конкурент — сенатор від Техасу Тед Круз — 36,6 відсотка. Останній вибув із перегонів, оскільки розрив із Трампом став надто великим. Отож Д. Трамп упритул наблизився до автоматичного висунення на посаду президента США від Республіканської партії.


Губернатор Огайо Джон Кейсік залишився єдиним конкурентом Д. Трампа. Але йому вдалося перемогти лише в своєму рідному штаті, і він відстає від Трампа майже на 900 голосів.


Після останнього праймеріз лідер республіканців Рейнс Прібус оголосив Дональда Трампа «ймовірним» кандидатом від партії на виборах президента США.


Отож, за останніми даними, Трамп зумів заручитися підтримкою 1048 виборців. Круз вийшов з перегонів, маючи 566 голосів делегатів. Кейсік загалом здобув підтримку 153 виборців, проте заявив, що продовжує брати участь у перегонах. Для перемоги на попередніх виборах Республіканської партії необхідно заручитися підтримкою 1237 делегатів. Тепер Трампу з решти штатів достатньо перемогти лише в найбільшому — Каліфорнії, щоб забезпечити собі висунення.


Що стосується демократичних праймеріз в Індіані, то сенатор від Вермонта Берні Сандерс переміг Гілларі Клінтон з невеликою перевагою — 52% проти 47%. Отож Клінтон отримала 37 голосів делегатів, і тепер, зокрема з суперделегатами, має у своєму активі 2220 голосів із 2383 необхідних для того, аби перемогти на попередніх виборах Демократичної партії.