Прокуратура Криму, підконтрольна Росії, знову заявила про нові затримання на півострові.


Як уже повідомляв «Голос України», перед Днем Перемоги під Сімферополем було затримано мусульман, присутніх на вечірньому Намазі, а в четвер, 12 травня, стало відомо про нові арешти.


Як повідомила «прокурор» Наталя Поклонська, у Криму було затримано чотирьох послідовників нібито «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі».


«Оперативно-слідчими органами управління ФСБ по Республіці Крим і Севастополю проведено заходи щодо затримання трьох учасників і організатора цього осередку в Бахчисараї», — повідомила Поклонська на своїй сторінці в соцмережах.


Щодо затриманих порушено кримінальну справу за участь у діяльності терористичної організації й організації терористичної діяльності.


Крім того, Поклонська оголосила й про те, що відтепер у Російській Федерації заборонений один із найпопулярніших інтернет-ресурсів «Крим. Реалії». Це проект радіостанції «Свобода», який вийшов відразу після окупації Криму й був досить затребуваний на півострові.


«Є висновки фахівців, згідно з якими в цьому виданні публікується інформація екстремістського змісту й інформація, що виправдовує діяльність екстремістських і терористичних організацій. Крім того, там є матеріали, які привселюдно закликають до антиконституційної діяльності, а також зміни територіальної цілісності, зокрема, щодо нашого Кримського півострова», — повідомила Поклонська.


За декілька тижнів до цього представники ФСБ провели обшуки у помешканнях кримських журналістів, які співпрацювали з цим проектом. А щодо одного з авторів «Крим. Реалії» Миколи Семени порушили кримінальну справу за статтею «підбурювання до екстремізму». Журналістові загрожує до 5 років ув’язнення.

Крим.