Ще зовсім нещодавно Царичанський район Дніпропетровщини був у десятці найкращих в області. Його славили люди праці. Народну хорову капелу нашого Будинку культури знали далеко за межами України. Та найбільш відомий він пам’ятками старовини.


І ось недолугі реформи знищили колгоспи і радгоспи, залишили людей без роботи, осиротили землю. Протягом останніх років з чиєїсь недоброї волі почали у нас все відбирати. Державну аптеку перевели у Петриківку, Ощадбанк — у Магдалинівку, газове господарство — у Новомосковськ, «Укрпошту», «Укртелеком», податкову інспекцію — у Дніпродзержинськ. Зовсім нещодавно забрали й поліцію — у Новомосковськ.


Мало того що все забрали, та ще й зникли робочі місця! Виживайте хто як може...


Керівництво тішить свої амбіції реформами, а страждають люди праці. Молодь, хто може, роз’їжджається по заробітках, а люди похилого віку залишаються зі своїми проблемами наодинці...


Я не розумію, кому потрібні реформи, які погіршують наше життя?!


Неодноразово зверталися з цими питаннями до депутатів Дніпропетровської обласної ради, народних депутатів Верховної Ради, та відповіді не отримали.


Нині триває децентралізація влади, відбуваються громадські слухання, тож хочемо знати, чому у нашої громади ніхто не запитав: «Чи хочемо ми у нашому районі таких змін?»


До кого нам потрібно ще звернутися, щоб зупинити це свавілля?


Алла МАЛЬЧЕНКО, ветеран праці, дитина війни.


Царичанка 
Дніпропетровської 
області.