Цими вихідними столиця відзначатиме День Києва. Урочистості об’єднають 5 різних сцен і понад 40 артистів, які покажуть жителям міста, як розвивалися музика й культура України з часів бароко до наших днів. Відкриє свято «Київська рапсодія» — виступ дитячих танцювальних колективів та оркестру. Вечірня програма вихідних днів порадує творчістю і українських, і зарубіжних музикантів.

За словами заступника очільника КМДА Ганни Старостенко, цього року киянам і гостям столиці запропонують велику кількість розваг, які будуть організовані по всьому місту. Крім Софійської площі ще три сцени фестивалю буде розташовано неподалік центру: «Сцена пам’яті» на Михайлівській площі об’єднає кобзарські виступи й музику бароко, на Пейзажній алеї з’явиться «Літературна сцена», а «Вільний дворик» на Андріївському узвозі буде присвячений міському фольклору.
«Я хочу виділити один захід, тому що ми повинні не тільки святкувати, а й пам’ятати про тих, хто сьогодні захищає нас і гарантує нашу безпеку. Це буде «Сцена пам’яті», на якій симфонічний оркестр зіграє разом із дзвонами Михайлівського собору», — каже Ганна Старостенко.
Завершуватимуть програму фестивалю колективи ТНМК і МАСО «Слобожанський», а також Олег Скрипка в супроводі джазового оркестру «Либідь».
Уперше цього року офіційне святкування відбуватиметься й на лівому березі. У парку Кіото організують «Український інтерактивний арт-простір». Тут улаштують майстер-класи з вишивки, народних ремесел, танцювальні флешмоби, а також фестивалі вуличної їжі зі стравами національної кухні. Незважаючи на те, що генеральним спонсором фестивалю є компанія з виробництва міцних напоїв, на фуд-кортах заходу алкоголю не буде.