Із 12 по 17 червня в Луцьку проходитиме Європейський тиждень сталої енергетики. Організатором заходу у співпраці з представництвом ЄС в Україні виступили Асоціація "Енергоефективні міста України", Волинська облдержадміністрація, Луцька міська рада. У рамках програми передбачається проведення масових заходів, спрямованих на підвищення обізнаності громадян у питаннях економії та ефективного використання енергоресурсів, зменшення викидів парникових газів і захисту клімату, використання альтернативних джерел енергії.

 

На знімку:

 

на відкритті Тижня виступає
керівник відділу
"Енергетика, транспорт та навколишнє середовище"
представництва ЄС в Україні
Вальтер ТРЕТТОН

 

У неділю 12 червня на Театральному майдані Луцька відбулося відкриття Тижня. Присутні на заході мали можливість оглянути виставку виробників енергозберігаючого обладнання, взяти участь у художньому пленері, а також майстер-класі з виготовлення сонячного колектора тощо.

 

У понеділок 13 червня розпочала роботу Х міжнародна конференція Асоціації "Енергоефективні міста України" на тему "Угода мерів: нові перспективи та можливості". Захід триватиме два дні. У рамках конференції обговорюватимуть виклики на шляху енергетичних реформ в Україні, йтиме також мова про енергетичне і мережеве партнерство для підсилення Угоди мерів, обговорюватимуться проблеми зовнішнього освітлення та термореновації. Відбудеться також дискусія на тему "Житловий сектор - ключовий елемент успішного впровадження Угоди мерів".

 

Учасники тижня мали змогу ознайомитися із впровадженням енергоощадних технологій у гімназії № 21 та низці ОСББ міста Луцька.

 

Учора відбулося підписання меморандумів про співпрацю міст.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

Фото автора.

 

Волинська область.

 

Голос України