В Україні призначений новий посол Китайської Народної Республіки — пан Ду Вей. Минулого тижня він вручив вірчі грамоти Президенту України Петру Порошенку. Хоча пан посол в Україні вперше, але в розмові з кореспондентом «Голосу України» зізнався, що багато знає про культуру, видатних українців та історію нашої держави.

Варто зазначити, що після встановлення дипломатичних відносин між Пекіном та Києвом, незважаючи на зміни на світовій міжнародній арені, двосторонні відносини обох країн і надалі характеризуються стійким розвитком.
«Користуючись нагодою, хочу висловити високу повагу і щиру вдячність усім друзям з різних прошарків українського суспільства, які додавали свій внесок в справу просування дружби і співробітництва між нашими країнами. Незабаром ми будемо зустрічати 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Китаєм та Україною. Перед нами нові можливості розвитку двосторонніх відносин, зокрема, просування уперед співробітництва в діловій галузі по всіх напрямках — це є наше спільне бажання. Мені приємно дізнатися, що зараз у Верховній Раді міжпарламентська група народних депутатів по дружбі з Китаєм має найбільший кількісний склад.
На даному етапі Китай став другим партнером України за обсягами торгівлі, займає друге місце серед країн-експортерів і перше місце за імпортом.
Ми вітаємо Україну в будівництві Економічного поясу Шовкового шляху, який є ініціативою китайської сторони. Ми також високо оцінюємо і вітаємо заходи полегшення візового режиму, здійснені українським урядом і направлені на сприяння обміну між нашими громадянами.

Китай поважає незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, підтримує шлях розвитку, який обрав український народ, виступає за вирішення наявної кризи політичними та дипломатичними шляхами», — саме з такими словами пан Ду Вей (на знімку) звернувся до наших громадян на офіційному прийомі з нагоди початку його Дипломатичної місії в Україні.
«Голос України» вітає пана Ду Вея із високим призначенням!
Сподіваємося на конструктивний діалог і плідну співпрацю на благо двох держав!

Довідка 

Ду Вей народився 2 жовтня 1962 року, магістр права.
1989—1994 рр. — аташе, третій секретар Департаменту країн Східної Європи й Центральної Азії МЗС КНР.
1994—1997 — третій секретар, другий секретар Посольства КНР в Естонській Республіці.
1997—2003 — другий секретар, заступник начальника відділу, перший секретар, начальник відділу Департаменту країн Східної Європи і Центральної Азії МЗС КНР.
2003—2007 — помічник генерального секретаря Секретаріату Шанхайської організації співробітництва.
2007—2011 — радник Департаменту країн Східної Європи і Центральної Азії МЗС КНР.
2011—2013 — заступник директора Департаменту із зовнішньополітичного планування і керівник Канцелярії з підготовки важливих документів МЗС КНР.
2013—2016 — перший заступник директора Департаменту із зовнішньополітичного планування МЗС КНР.
Із червня 2016 року — Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні.

Фото Ши ТЯНЬХАО.