На Волині на базі агропідприємств групи компаній ТМ «Вілія» відбувся День поля. І хоч захід проходив напередодні жнив, на ньому переважно йшлося про врожай наступного року.

Учасники мали змогу на полях наочно побачити переваги того чи іншого сорту пшениці, ячменю, гороху, сої, дізнатися особливості їх вирощування. Агітація проводилася не на пальцях, а на конкретних прикладах. На деяких полях уже сьогодні можна очікувати погектарного збору зернових по сто і більше центнерів. За Союзу, пригадую, газета «Правда» агітувала за стопудові врожаї. Як ми далеко пішли вперед!

До речі, група компаній ТМ «Вілія» входить в ТОП-10 з виробництва борошна в Україні, одночасно на своїх елеваторах вона може зберігати 200 тисяч тонн зерна, і ці потужності щороку зростають. Маючи на станції Мацеїв на вузькій європейській колії термінал для відвантаження зерна, підприємство може щодоби відправляти за кордон 30 вагонів. Власне виробництво зернових теж чимале: торік валовий збір становив 100 тисяч тонн. Нещодавно тут звели насіннєвий завод.

Волинська область.

 

 

 

На знімку: на цьому полі, що біля села Ощів Горохівського району, земля далеко не найкраща в області, однак колос обіцяє щедрий врожай.

Фото автора.