На ремонт волинської ділянки шосе Н-17 Львів – Радехів -- Луцьк уже використано 177 мільйонів гривень. Суха погода сприяє проведенню робіт. До 15 липня шляховики обіцяють завершити вкладання вирівнюючого шару на ділянці адміністративний кордон Львівської та Волинської областей -- місто Горохів -- село Скобелка. На значних відстанях ці роботи виконані і на відрізку Скобелка -- Луцьк.

 

Минулого тижня автор цих рядків мав нагоду двічі проїхатися згаданим вище шосе на ділянці Луцьк -- Стоянів (село на Львівщині за кілька кілометрів від адміністративного кордону областей). Попри ще не повну завершеність робіт, пересування по ньому стало набагато швидшим і приємнішим (на знімку).

 

Як розповів начальник служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій ПОСПОЛІТАК, станом на 1 липня всі акти виконаних робіт закриті, підрядникам виплачені аванси. Насторожує лише одна деталь: на спецрахунку ОДА залишилося 25 мільйонів гривень. А вартість робіт, які ще належить виконати, значно більша. Фінансування ж об'єкта, нагадаємо, здійснюється за рахунок коштів, перерахованих з надпланових надходжень Волинської митниці (50 відсотків). Тож всі з нетерпінням чекають інформацію про результати роботи митниці в червні, які стануть відомими лише через тиждень.

 

До ремонту магістралі долучаються і місцеві ради Луцького та Горохівського районі. Вони виділяють по 600 тисяч гривень на облаштування її інфраструктури і по 100 тисяч на придбання пального для патрульної поліції, яка забезпечуватиме безпеку руху по шосе. Аби важлива магістраль слугувала якомога довше, в районі села Терешківці буде облаштовано ваговий пост.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

Фото автора.

 

Волинська область.

 

Голос України