На ремонт волинської ділянки шосе Н-17 Львів—Радехів—Луцьк уже використано 177 мільйонів гривень. Суха погода сприяє проведенню робіт. До 15 липня шляховики обіцяють завершити вкладання вирівнювального шару на ділянці адміністративний кордон Львівської та Волинської областей—місто Горохів—село Скобелка. На значних відстанях ці роботи виконані і на відрізку Скобелка—Луцьк.


Минулого тижня автор цих рядків мав нагоду двічі проїхатися згаданим вище шосе на ділянці Луцьк—Стоянів (село на Львівщині за кілька кілометрів від адміністративного кордону областей). Попри ще не повне завершення робіт, пересування стало набагато швидшим і приємнішим (на знімку).

 


Як розповів начальник служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак, станом на 1 липня всі акти виконаних робіт закриті, підрядникам виплачені аванси. Насторожує лише одна деталь: на спецрахунку ОДА залишилося 25 мільйонів гривень. А вартість робіт, які ще належить виконати, значно більша. Фінансування ж об’єкта, нагадаємо, здійснюється за рахунок коштів, перерахованих з надпланових надходжень Волинської митниці (50 відсотків). Тож усі з нетерпінням чекають інформації про результати роботи митниці в червні, які стануть відомі лише через тиждень.


До ремонту магістралі долучаються і місцеві ради Луцького та Горохівського районів. Вони виділяють по 600 тисяч гривень на облаштування її інфраструктури і по 100 тисяч на придбання пального для патрульної поліції, яка гарантуватиме безпеку руху по шосе. Щоб важлива магістраль слугувала якомога довше, в районі села Терешківці буде облаштовано ваговий пост.

Волинська область.


Фото автора.