Постанова

Верховної Ради України
 
Виходячи з необхідності безумовного забезпечення конституційних гарантій на свободу слова в Україні, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, створення належних умов для творчої діяльності журналістів, забезпечення плюралізму думок у матеріалах друкованих та електронних засобів масової інформації, усунення правових, адміністративних, економічних та організаційних перешкод у висвітленні передвиборної кампанії з виборів Президента України у 2014 році, а також недопущення припинення діяльності засобів масової інформації інакше як за рішенням їх засновника (співзасновників) або суду, Верховна Рада України постановлє:
1. Кабінету Міністрів України вжити заходів щодо припинення перевірок відповідними службами органів виконавчої влади і державними установами засобів масової інформації на період проведення передвиборної кампанії з виборів Президента України.
2. Рекомендувати Державній податковій службі України відмінити графіки перевірок засобів масової інформації на період передвиборної кампанії з виборів Президента України.
3. Рекомендувати Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення відмінити графіки перевірок телерадіоорганізацій на період передвиборної кампанії з виборів Президента України.
4. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
 
Голова Верховної Ради України О. ТУРЧИНОВ.
 
м. Київ,
13 березня 2014 року.
№875-VІІ.