ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ 

ПОСТАНОВА

Відповідно до частини шостої статті 49 Закону України «Про вибори народних депутатів України» (далі - Закон) розпорядник коштів поточного рахунку виборчого фонду кандидата в депутати в одномандатному виборчому окрузі зобов’язаний не пізніш як за вісім днів до дня голосування подати до партії, яка висунула відповідного кандидата в депутати (крім випадку, якщо кандидата висунуто шляхом самовисування), та до окружної виборчої комісії проміжний фінансовий звіт про надходження та використання коштів виборчого фонду (на паперових носіях та в електронному вигляді) за період з дня відкриття поточного рахунку виборчого фонду до десятого дня до дня голосування.
Відповідно до листа окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 151 від 11 липня 2016 року № 59 кандидатами в народні депутати України Бондарем М.М., Клівенковим О.Є., Кутовим О.І., Маньком В.М., Носенком С.М., Ольшанським О.І., Рябоконем О.П., зареєстрованими в зазначеному виборчому окрузі на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року, в установлені Законом терміни проміжні фінансові звіти про надходження та використання коштів виборчого фонду не подано.
Згідно з пунктом 7 частини другої статті 61 Закону в разі порушення розпорядником поточного рахунку виборчого фонду кандидата в депутати в одномандатному виборчому окрузі термінів подання до відповідної виборчої комісії фінансового звіту про надходження та використання коштів виборчого фонду (у тому числі проміжного) кандидату в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі оголошується попередження.
Рішення про попередження окремому кандидату в народні депутати України приймає Центральна виборча комісія (частина перша статті 61 Закону).
Частиною четвертою статті 61 Закону передбачено, що попередження, зазначене в частині першій вказаної статті, оприлюднюється Центральною виборчою комісією у загальнодержавних засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.
Враховуючи викладене, згідно з пунктом 1 частини другої статті 30, частиною шостою статті 49, частиною дев’ятою статті 50, частиною першою, пунктом 7 частини другої, частиною четвертою статті 61, статтею 106 Закону України «Про вибори народних депутатів України», керуючись статтями 11 - 13, пунктами 1, 5, 17 статті 19 Закону України «Про Центральну виборчу комісію», Центральна виборча комісія постановляє:
1. Оголосити попередження за порушення розпорядниками поточних рахунків виборчих фондів кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі термінів подання до окружної виборчої комісії проміжного фінансового звіту про надходження та використання коштів виборчого фонду кандидатам у народні депутати України, зареєстрованим на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року в одномандатному виборчому окрузі № 151:
Бондарю Миколі Митрофановичу, 
Клівенкову Олександру Євгеновичу, 
Кутовому Олександру Івановичу, 
Маньку Валентину Миколайовичу, 
Носенку Сергію Михайловичу, 
Ольшанському Олександру Івановичу, 
Рябоконю Олексію Петровичу.
2. Копії цієї постанови надіслати зазначеним у пункті 1 цієї постанови кандидатам у народні депутати України, а також Національному агентству з питань запобігання корупції.
3. Цю постанову оприлюднити в газетах «Голос України», «Урядовий кур’єр» та на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Голова Центральної виборчої комісії М. ОХЕНДОВСЬКИЙ.

м. Київ, 
16 липня 2016 року. 
№ 323.