Три важливі медичні об'єкти готують до здачі цього року на Тернопільщині: інфекційне відділення Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги, радіологічний корпус обласної університетської лікарні та кардіоцентр.

 

Реконструйоване інфекційне відділення обіцяють ввести в експлуатацію до Дня Незалежності. Бокси тут будуть повністю автономні, за європейськими стандартами. Місця будуть для дорослих та дітей. Це єдине відділення такого профілю в області. На його реконструкцію 5 млн. грн. виділила держава, приблизно стільки ж -- влада міста.

 

На створення кардіологічного центру надано понад 20 млн. грн., із них приблизно 14 млн. витратять на придбання сучасного обладнання, завдяки чому можна буде робити операції на відкритому серці. Стажуватимуться лікарі на базі однієї з польських клінік. Посприяли у цьому білоруські колеги.

 

Великий обсяг робіт належить зробити на реконструкції радіологічного корпусу університетської лікарні, тут ще добудовують лабораторію та централізовану стерилізацію.

 

"2016 рік стане проривом у медицині Тернопільщини, -- вважає голова облдержадміністрації Степан БАРНА. -- Ми вийдемо на новий рівень у забезпеченні умов лікування населення області".

 

Людмила НАКОНЕЧНА.

 

Тернопільська область.

 

Голос України