Майже всі оздоровчі дитячі табори Волині не відповідають сучасним гігієнічним та санітарним вимогам -- такого невтішного висновку дійшла на черговій оперативній нараді в ОДА заступник голови облдержадміністрації Світлана МИШКОВЕЦЬ. Понад те, на думку високопосадовця, ці заклади потребують не поточних ремонтів, а капітальної реконструкції. Ще більш категорично на цю тему висловився голова ОДА Володимир ГУНЧИК. На його думку, якщо табори перебувають у занедбаному стані й не дотримуються санітарних норм, варто розглянути питання зміни їх власника.

 

-- Чому ми повинні з обласного бюджету фінансувати профспілкові? -- обурюється керівник ОДА. -- Чи має право табір відкривати оздоровчий сезон, якщо на його території стоїть напіврозвалена будівля 1960-х років? Минулого тижня ми із перевіркою їздили на озеро Світязь до "Чайки", "Супутника". Це не табори! Маючи такий доступ до перлини Волині, ми не маємо там відповідних умов для відпочинку та оздоровлення дітей. Я в таборі "Чайка" відпочивав, коли мені було шість років (52 роки тому), і з того часу він не змінився!

 

Тож після озвученої інформації цілком логічним сприймалося рішення про проведення після закінчення сезону інвентаризації на придатність усіх дитячих оздоровчих таборів області.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

Фото автора.

 

Волинська область.

 

Голос України