Російськомовні жителі Аляски звернулися до офіційної влади Росії із проханням захистити їхні права. «Ми розмовляємо російською мовою на своїй рідній землі, але нас ніхто тут не розуміє: ні алеути, ні тим паче індіанці з ескімосами. Більше того, з нами намагаються розмовляти мовою сили, тобто англійською. Це вже перейшло всі межі.

Більше того, кордон перейшли й фанати Бандероса. Вони їдуть до нас зі зброєю в руках: мачете у формі гітар, самострільними шпорами та сомбреро у формі парашутів. Цими парашутами вони збираються накрити всіх російськомовних і скинути в Берингове море. Якщо цей бандероський план спрацює, нам нічого не залишається, як уплав добиратися до матінки-Росії», — йдеться у відкритому листі російськомовного об’єднання жителів Аляски (РОЖА). РОЖА попросила Володимира Путіна зробити всі можливі зусилля для захисту прав співвітчизників.
 
P.S. Як інформує російське агентство «Наша Раша», президент Путін віддав наказ ЧФ ВМФ Росії перебазуватися до Брістольської затоки й забезпечити висадку 20-тисячного десанту на Аляску.
 
P.S.S. Стежимо за подіями.