Завтра в Луцьку розпочинається фестиваль «Поліське літо з фольклором», у якому візьмуть участь колективи з Кенії, Венесуели, Індії, Грузії, Польщі, Румунії та України. Урочисте відкриття мистецької імпрези відбудеться о 18-й годині на території Луцького замку.

 


Такі фестивалі в місті проводяться з 1994 року (архівне фото — зі свята у 2012-му). Традиційною для нього стала й хода з Театрального майдану вулицями міста.


Цьогоріч фестивальні дійства відбудуться на Театральному майдані, в Луцькому замку, музично-драматичному академічному театрі імені Т. Г. Шевченка, парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, міському Палаці культури. Артисти також побувають на богослужіннях у Свято-Троїцькому кафедральному соборі УПЦ КП та кафедральному костелі Святих Петра і Павла.


Засновниками й організаторами фестивалю є Луцька міськрада та міський Палац культури. Співорганізаторами виступають Мінкультури, управління культури і туризму Волинської ОДА. Автор та керівник проекту — заслужений діяч мистецтв України Юрій Войнаровський.


Завершиться фестиваль 24 серпня великим гала-концертом на луцькому стадіоні «Авангард».

 

Волинська область.


Фото з архіву автора.