У суботу 20 серпня Луцьк відзначив День міста. Одним із найбільш колоритних його дійств став фестиваль середньовічного духу "Князівський банкет". Жителі і гості обласного центру мали змогу спостерігати за ходою його учасників в одязі персонажів ХІV--XVII століть вулицями Братський міст і Кафедральною, стати свідками лицарського турніру на Замковій площі. Під мурами древньої фортеці продавали також питні меди, інші смачні страви старовинної волинської кухні. Того ж дня в Луцькому замку пройшов фестиваль дзвонового мистецтва "Благовіст Волині", а ввечері за його мурами відбувся прийом міським головою гостей свята з міст-побратимів Луцька, а також відомих людей краю.

 

На знімках:

 

Луцьк того дня ніби повернувся в ті роки середньовіччя,
коли був другою столицею Великого Князівства Литовського

 

Учасники фестивалю "Князівський банкет"
під мурами замку Любарта

 

Упродовж дня на Театральному майдані проходив творчий звіт художніх колективів "Слався, мій Луцьку, в віках", а на стадіонах і вулицях провели численні спортивні змагання.

 

А розпочалося святкування на Театральному майдані ранковою врочистою Академією з нагоди Дня міста. На ній було вручено державні нагороди і відзнаки бійцям-учасникам АТО, а також відзнаки "Почесний громадянин міста Луцька". Ним став відомий в області скульптор Микола ГОЛОВАНЬ. До речі, будинок цього митця на березі ріки Стир, входить у ТОП-5 найдивовижніших споруд України.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

Фото автора.

 

Волинська область.

 

Голос України