У столичному Центрі української культури та мистецтва триває виставка під назвою «Звідки беруться дорослі». Експозиція показує вплив сучасних реалій на формування свідомості маленьких хлопчиків та дівчаток.
«Усе закладається у дитинстві. Я вважаю, що будь-яка дитина стає особистістю завдяки фільмам, мультфільмам, зустрічам з дітьми і дорослими. Є речі, які можуть кардинально змінити її уявлення про життя і навіть дати їй певну професію», — упевнений організатор експозиції, історик, колекціонер, засновник Музею дитинства в Харкові Валерій Лейко.
Виставка має виховне спрямування насамперед для батьків, чия участь є дуже важливою у формуванні маленьких громадян. Тут представлено іграшки, книжки та інші предмети, які мають позитивний та негативний впливи на дитяче світосприйняття.
Окрім основної експозиції, відвідувачі можуть переглянути серію фото, на яких зображені діти, чиє життя змінилося після відвідування попередніх виставок Валерія Лейка. До слова, 2013 року його проект «Світ дитинства» посів перше місце в номінації «Найкраща громадська ініціатива» за версією ГО «Громадські Ініціативи».