ПОСТАНОВА Верховної Ради України


У вересні 2016 року виповнюється 175 років з часу заснування одного з найвідоміших в Україні та Східній Європі медичного вищого навчального закладу - Національного медичного університету імені О. О. Богомольця.
Цей науковий і освітній центр веде свою історію з 1841 року, коли при Імператорському університеті святого Володимира в Києві було утворено медичний факультет.


Щороку близько 1300 випускників університету поповнюють заклади вітчизняної системи охорони здоров’я та іноземних держав, близько 500 випускників, які навчалися за державним замовленням, одержують направлення на працевлаштування в заклади первинної ланки охорони здоров’я, зокрема в сільській місцевості.


У зв’язку з цим та з метою належного відзначення ювілею одного з найавторитетніших вищих навчальних закладів України у сфері підготовки висококваліфікованих фахівців для галузі охорони здоров’я Верховна Рада України постановляє:


1. Урочисто відзначити на державному рівні у жовтні 2016 року 175-річчя з часу заснування Національного медичного університету імені О. О. Богомольця.


2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:


утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 175-річчя з часу заснування Національного медичного університету імені О. О. Богомольця;


розробити та затвердити план заходів, пов’язаних з підготовкою та відзначенням 175-річчя з часу заснування Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, передбачивши відповідне фінансове та матеріально-технічне забезпечення.

3. Запропонувати:

Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені відзначенню 175-річчя з часу заснування Національного медичного університету імені О. О. Богомольця;


Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати поштові конверти, поштові марки та набір листівок, присвячені 175-річчю з часу заснування Національного медичного університету імені О. О. Богомольця.

4. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.


Голова Верховної Ради України А. ПАРУБІЙ.


м. Київ,
5 жовтня 2016 року.
№ 1655-VІІІ.