Херсонські доктори та кандидати сільськогосподарських наук вправлялися... у кулінарній майстерності заради поранених українських воїнів. Працівники Інституту зрошуваного землеробства НААН України влаштували «Наддніпрянський ярмарок», на якому запропонували відвідувачам понад сотню оригінальних страв — зокрема й виготовлених з овочів та зернових, вирощених на дослідних ділянках. Справжнім хітом виявився пиріг з гарбуза та паростки люцерни як приправа, збагачена величезним набором природних вітамінів. Гості залюбки куштували усю цю смакоту і кидали гроші до скарбнички. Зібрали понад п’ять тисяч гривень, які мають передати до шпиталю в Дніпрі — на купівлю ліків пораненим та хворим бійцям ЗСУ, каже директор Інституту зрошуваного землеробства, член-кореспондент НААН України Раїса Вожегова.

Херсон.

 


На знімку:  директор Інституту, член-кореспондент НААН України Раїса Вожегова.


Фото автора.