У селі Вирішальному Лохвицького району, що на Полтавщині, вшанували пам’ять двох земляків-учасників АТО — Валентина Чурікова та Юрія Сердюка. На фасаді місцевої школи урочисто відкрили меморіальну дошку з їхніми зображеннями.


Свого часу вони закінчили згаданий навчальний заклад. Попри різний вік, обидва стали до лав захисників України від терористів і загарбників. Поховали обох у квітні нинішнього року на сільському цвинтарі. Десантник Валентин Чуріков одержав смертельне поранення в голову після розриву ворожого снаряда. Старший за нього Юрій Сердюк відслужив рік у зоні АТО й повертався додому після демобілізації, та на вокзалі у нього раптово зупинилося серце...


На урочистостях з нагоди відкриття меморіальної дошки друзі, однокласники, представники місцевої влади та громадськості, небайдужі односельці згадували тих, хто відійшов у вічність, як справжніх патріотів. Водночас лунали заклики брати з них приклад жертовного служіння Вітчизні. Право відкрити меморіальну дошку надали матерям героїв — Валентині Чуріковій і Тамарі Сердюк (на знімку). Після хвилини мовчання до неї відразу лягли живі квіти.

 



Полтавська область.


Фото з сайту Лохвицької РДА.