У Кременчуці відзначили 15-річчя вітчизняного пасажирського вагонобудування. Урочистості з цієї нагоди відбулися на підприємстві, яке, власне, його й започаткувало, — Крюківському вагонобудівному заводі.


Нагадаємо, що основною продукцією цього промислового гіганта були і залишаються вантажні вагони. Та саме тут півтора десятиліття тому виготовили наш перший пасажирський вагон із промовистою назвою «Україна».


Святкові урочистості влаштували в корпусі пасажирського вагонобудування, біля трьох нових «хатинок на колесах». Перша з них є своєрідним «люксом» міжнародного класу, друга — рестораном, третя призначена для перевезення великогабаритних вантажів. Поруч із ними стояли їхні сьогоднішні творці та ветерани виробництва, котрих також запросили на ювілей (на знімку). Серед привітань на їхню адресу були й пісенно-музичні. Кращі представники майже півтисячного колективу виробників пасажирських вагонів одержали заслужені відзнаки з побажаннями не зупинятися на досягнутому й підкорювати нові вершини.

 


Напружена праця управлінців, конструкторів, інженерів і робітників над новими проектами дала змогу заводчанам опанувати найсучасніші технології. Тепер вони мріють, щоб їхні ідеї знаходили набагато ширше застосування на практиці.


Полтавська область.


Фото автора.