У Полтаві працівники поштамту та обласної дирекції «Укрпошти» влаштували традиційний День передплатника.


Він став останнім у нинішньому році й першим, так би мовити, екстремальним. Адже відбувався надворі, біля поштамту, в одинадцятиградусний(!) мороз. Тож на зустріч із журналістами й видавцями періодичних видань прийшли тільки найстійкіші та найвідданіші їхні шанувальники. Постійний читач «Голосу України» Микола Фесенко (на знімку) передплатив нашу газету на весь 2017 рік. Тож одержав ще й приємний доважок до квитанції — підготовлений редакцією парламентського видання фірмовий настінний календар.

 


Водночас Микола Миколайович поділився враженнями від однієї з нещодавніх публікацій у «Голосі України». В ній порушувалися проблеми наслідків для довкілля та людей від діяльності підприємств нафтогазового комплексу в Лохвицькому районі. Для Полтавщини, яку називають «вітчизняним Кувейтом», такі теми були й залишаються особливо актуальними. Оскільки Микола Фесенко раніше працював у цій галузі, він дав кілька слушних порад журналістам і погодився стати своєрідним громадським експертом під час висвітлення згаданої проблематики, до якої неодмінно повернемося.


Не такі глобальні, та від того не менш пекучі для них проблеми порушували в розмовах із власкором «Голосу України» біля інформаційного стенда нашої газети пенсіонер Анатолій Шкурін та інші земляки. Прикро, але дошкуляють їм сьогодні не тільки безгрошів’я та високі тарифи на оплату житлово-комунальних послуг. Ще більше обурюють людей байдужість посадовців і чиновників, імітація бурхливої діяльності з боку правоохоронців, диктат підприємств-монополістів тощо. Розчищати створені ними авгієві стайні журналістам і небайдужим громадянам краще разом. Із цією тезою погоджувалися всі співрозмовники.


Полтава.


Фото автора.