За інформацією прес-центру штабу АТО, російсько-окупаційні війська обстрілювали наші позиції на всіх напрямках уздовж лінії протистояння. Загалом окупанти 18 разів (дані на ранок 15.12) відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

На маріупольському напрямку бойовики стріляли по силах АТО з мінометів різних систем, гранатометів і великокаліберних кулеметів. У Красногорівці й Новотроїцькому активно працював ворожий снайпер.


На луганському напрямку бойовики з мінометів обстрілювали Кримське й Троїцьке. А із гранатометів різних систем — Попасну, Лопаскине, а також Станицю Луганську.


На донецькому напрямку з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів окупанти обстрілювали Авдіївку. Біля Луганського наші захисники ще й перебували під вогнем снайпера.


Як повідомляє група «Інформаційний спротив», окупанти продовжують активно використовувати на передньому краї малі піхотні групи для раптових обстрілів передових позицій і постів бойової охорони сил АТО. Тактика зрідка може змінюватися, але переважно діють за шаблоном: під прикриттям обстрілу (зазвичай це міномети, іноді станкові гранатомети), здебільшого в темну пору доби, потай зближаються з позиціями українських військ і займають позицію, за командою відкривають інтенсивний вогонь із ручних гранатометів і автоматичного стрілецького озброєння, потім максимально швидко відходять, також під прикриттям вогню великокаліберних кулеметів чи мінометного вогню. Для виходу до позицій сил АТО за необхідності залучають саперів.


За даними прес-центру штабу АТО, бойовики обстрілюють не тільки позиції сил АТО, а й цивільні об’єкти. Так, зі стрілецької зброї терористи відкривали вогонь по Майорську. Ще більше дісталося Кримському. Тут ворог пустив у хід міномети, зенітні установки й великокаліберні кулемети.