Луганську область з робочим візитом відвідали координатор програми «Інструмент сприяння стабільності і миру» Євроcоюзу Хельга Пендер та її колега координатор програм у сільськогосподарському секторі Бен Хелл. На зустрічі з керівниками краю пані Пендер акцентувала увагу на тому, що ЄC вивчає можливість виділення певного обсягу фінансування для розроблення і реалізації програми, яка насамперед буде спрямована на економічний та соціальний розвиток східних областей України. Це відбувається в рамках загальної тенденції щодо переходу від короткотермінової гуманітарної та надзвичайної допомоги до затвердження середньо- та довгострокового підходу до розвитку.

Луганщина прийняла стратегію свого розвитку до 2020 року, і перший заступник голови ОДА Роман Власенко під час зустрічі порекомендував у рамках її реалізації скоординувати проектну діяльність Європейського Союзу.

Головними напрямами стратегії є відновлення критичної інфраструктури, розвиток бізнесу та сільського господарства. Триває також реалізація програми з адаптації внутрішньо переміщених осіб. Пані Пендер зазначила, що проект концепції ЄС для реалізації на території області буде доопрацьовано до кінця січня 2017 року, і тоді делегація Євросоюзу планує знову відвідати регіон.

Луганська область.